Achter de Glimlach

Boekomslag van 'Daddy's Hobby' de eerste in de serie genaamd 'Achter e Glimlach'
Achter de Glimlach

Achter de Glimlach

Het verhaal van Lek, een Thais barmeisje in Pattaya, Thailand

Achter de glimlach Boek 1

Daddy’s Hobby

door

Owen Jones.

vertaalt door

Fleur Koetsier

Lek is als oudste kind van vier in een typische rijstboeren familie geboren. Ze had niet verwacht dat ze iets anders zou doen dan de andere meisjes uit haar klas in de noordelijke rijstgordel van Thailand. Een typisch leven zou zijn: werken in de velden voor een paar jaar, een paar baby’s krijgen, de baby’s aan mama geven om voor te zorgen en weer aan het werk tot haar kinderen hun eigen kinderen zouden krijgen, en het haar beurt zou zijn om te stoppen met werken om voor hen te zorgen.

Op een dag gebeurde er echter iets wat haar hele leven veranderde – haar vader stierf jong en met enorme schulden waar de familie niets van wist. Lek was twintig jaar oud en zij was de enige die inbeslagneming kon voorkomen. De enige manier was om in de bar van haar nicht in Pattaya te gaan werken. Ze besloot als serveerster aan het werk te gaan, maar toen ze zich realiseerde dat ze zwanger was van haar waardeloze, vervreemde echtgenoot, moest er iets veranderen. Ze kreeg de baby, gaf haar aan haar moeder om voor te zorgen, en ging weer aan het werk. Maar nu had ze echt geld nodig om haar kind een beter leven te geven.

Ze dreef de toeristische seksindustrie binnen. Het boek vertelt enkele van haar ‘avonturen’, haar dromen en nachtmerries en haar ‘modus operandi’. Het probeert te laten zien, vanuit Lek’s oogpunt, hoe het echt is om een Thais barmeisje te zijn – de hoop en frustraties, teleurstellingen, leugens en bedrog die deel uitmaken van haar dagelijks leven.

Op een dag ontmoet ze een man die ze leuk vindt en hij vindt haar ook leuk. Niets nieuws, het was honderden keren eerder gebeurd, maar ze voelt dat het deze keer anders is. Ze brengen vier weken samen door, en dan gaat hij naar huis – zoals alle mannen voor hem, liet hij beloftes en hoop achter. Hij komt terug, maar het echte leven met een echte vriend is niet zo makkelijk als ze had gedroomd. Ze maken goede en slechte tijden mee, maar blijven ze bij elkaar en voor hoe lang?

Zal ze na alles wat ze heeft meegemaakt, in staat zijn om weer een gewone vriendin of zelfs een vrouw te zijn? Zal ze ooit nog eens echt in staat zijn om een man genoeg te vertrouwen? Of zou ze er beter aan doen om haar dromen op te geven en verder te werken in de bar? Wees voorzichtig met wat je wenst, Lek.. Achter de glimlach verwijst naar het feit dat Thailand wereldwijd bekend staat als ‘het land van de glimlach’.

Amazon   Apple iTunes   Barnes & Noble   GooglePlay   Kobo   Scribd  Audiobook

Boeken in het Nederlands

Leave a Reply

Only people in my network can comment.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Basket
Scroll to Top