Dödens Centrum-serien

Bokomslaget till 'Dödens Centrum'
Dödens Centrum-serien

Dödens Centrum

Alla självmordsbombare är inte religiösa!

av

Owen Jones

Överförs av

Jenny Bobbert

När en självmordsbombare detonerar sin väst i Scheherazade’s, ett överklass shoppingcenter i Bagdad, var de Irakiska myndigheternas första reaktion att behandla det som ett vanligt terrordåd och lämnade över till kapten Allawi på den irakiska polisen.
Men när man rutinmässigt tittade på filmen från butikens övervakningskameror såg en skapögd, ung, polisofficer att självmordsbombaren inte alls var vad han utgav sig för att vara och detta leder utredningen på en väg som ingen tidigare trott var möjlig. Konsekvenserna av denna nya form av terrorism är fruktansvärda.
Sedan, under en kort tid, begås sex brott till som inkluderar självmordsbombare, vilka är oförklarbara om man inte ser dem i samma ljus som bombningen i Bagdad.

Dödens Centrum

Detta leder till att polisstyrkan i sex andra städer; Marseille, Essen, Belfast, New York, London och Los Boliches arbetar tillsammans under Interpols paraply för att stoppa detta nya kriminella gäng. Det blir svårare när polisen inser att det finns flera motiv för självmordsbombningarna, förövarna är oförutsägbara, vilket gör det omöjligt att gripa dem.

Terrorism

Deras enda taktik är att koncentrera sig på källan till bombarna, även om de alla så klart dör i räderna. Fallet börjar se hopplöst ut. Trots många genombrott lyckas inte polisstyrkorna, under ledning av kapten Allawi, göra några direkta framsteg, så de ber den kinesiska regeringen om hjälp av deras internet experter, eftersom de tros vara bäst i världen.
Kineserna, med lite hjälp från lettiska och argentinska myndigheter, spårar gängets troliga huvudkvarter till ‘västra England’, men när deras brittiska motsvarigheter undersöker datan pekar de mot västra Wales.

‘Dödens Centrum’ är en snabb action-thriller som kommer låta dig gissa till slutet. Historien utspelar sig i nio länder och i ett dussintal städer. Men, som som man brukar säga, när SAS kallas in, då vet du att det börjar bli allvar!

Amazon  Apple iTunes   GooglePlay   Kobo   Scribd   Audiobook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Basket
Scroll to Top